SciBAr

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Vijesti SciBAr najava Ljepote svjetskih mora i voda očima podvodnog fotografa

Ljepote svjetskih mora i voda očima podvodnog fotografa

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak, 23. studenoga 2015. Svjetski prvak u podvodnoj fotografiji, Damir Zurub, održao je predavanje o podvodnoj fotografiji na SciBAr-u, na Fakultetu informatike i organizacije.

Fakultet organizacije i informatike ponovo pokreće SciBAr, svjetski format neformalnih druženja na temu zanimljivu publici. Novi ciklus SciBAr-a tako je započeo predavanjem Damira Zurubasvjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji, pod nazivom„Ljepote svjetskih mora i voda očima podvodnog fotografa“. Predavanje se održalo 23. studenog u 17 sati u Info Klubu Fakulteta organizacije i informatike.

U Info Klubu skupilo se četrdesetak posjetitelja.  Kroz predavanje Damir Zurub prenio je svoju strast prema ronjenju pričama iz dubina, popraćenima prikazima vlastitih fotografija. G. Zurub je publiku uveo u svijet natjecanja iz podvodne fotografije kroz priču oizložbi „Underwater photo maraton“ u organizaciji njegovog kluba, a s fotografijama pristiglima iz čitavog svijeta. S obzirom na to da je izložba putujuća g. Zurub je izrazio je spremnost da izložba u budućnosti posjeti i Varaždin, ukoliko bude interesa za nju. Potom je opisao ronilačku ekspediciju s Papua Nove Gvineje kluba „Roniti se mora“, čiji je predsjednik, uz očaravajući video zapis iz tamošnjeg podmorja.

Na kraju predavanja g. Zurub osvrnuo se i na pitanja publike koju su uglavnom zanimali tehnički detalji poput opreme za podvodnu fotografiju, dubine do koje se isplati roniti te utjecaja ronjenja na fizičko zdravlje. Damir Zurub publici je pokazao podvodno kućište za fotoaparat (teško 8-9 kg) i objasnio tehničke detalje, poput činjenice da je u podvodnom fotografskom natjecanju kućište fotoaparata zapečaćeno te da stoga ne postoji mogućnost „fotošopiranja“ fotografija. Dakle, krasne smirujuće boje na fotografijama zaista su autentične, te dokazuju ono što je i sam g. Zurub ponovio više puta tijekom predavanja; ronjenje doprinosi dobrom stanju uma. Pri pogledu na podvodno plavetnilo na fotografijama Damira Zuruba, i mi smo osjetili isto!

Zahvaljujemo svim prisutnima na sudjelovanju i nadamo se da se vidimo na sljedećem SciBAr-u.

 

Zadnja vijest

U ponedjeljak, 23. studenoga 2015. Svjetski prvak u podvodnoj fotografiji, Damir Zurub, održao je predavanje o podvodnoj fotografiji na SciBAr-u, na Fakultetu informatike i organizacije.

Opširnije...

SciBAr

002_JPG.jpg